Download PDF

Stvarni problemi

Naša rješenja

Ko smo mi?

Mi smo Lab387 - digitalna labaratorija za web, dizajn i edukaciju koja se vodi iskustvima, znanjima i praksom iz realnog, poslovnog svijeta.

Radimo timski i testiramo svaki problem sve dok ne dođemo do rješenja koje je prilagođeno baš tebi - našem klijentu. 

Ne bavimo se mnogo teorijom jer samo inovativna rješenja za naše klijente donose drugačije i bolje rezultate koji su sigurno prepoznati. 

Ako ti se čini neobičnim i zanimljivim, vjerujemo da si baš ti među onima koji žele da idu naprijed.

Šta radimo?

Naš fokus je na radu sa klijentima koji imaju neobične i izazovne probleme, a čije rješenje vidimo u nekoj vrsti inovativne web stranice ili web aplikacije.

Grafičkim dizajnom rješavamo kreativne probleme bilo da se radi o kompletnom brendingu ili UX/UI dizajnu koji će nam poslužiti da pravimo bolje web stranice. 

Edukacija je nešto što ima našu posebnu pažnju i naša znanja smo nesebično prenijeli na mnogo stvarnih ljudi koji danas zarađuju od weba. Posebno nas raduje Lab387 praksa kroz koju je prošlo preko 20 marljivih i dragih ljudi.

Sa kim radimo?

Volimo različite izazove, a najviše radimo sa klijentima koji su dio našeg tima - angažuju se, dijele svoja iskustva i probleme i zajedno sa nama rade na njihovim rješenjima. 

Znamo da je to jedini način da dobijemo najbolja rješenja. Ne radimo bez detaljne analize i dogovora obje strane, ne radimo bez ugovora i fiskalnih računa, ne radimo besplatno i bez avansa, pa smo na taj način svi sigurni i znamo da će rezultat biti fantastičan - potvrdilo višegodišnje iskustvo. 

Ukoliko razmišljaš slično kao i mi – pregledaj naš portfolio kako bi se uvjerio u našu ekspertizu. Ne sumnjamo da će naredni email/poruka/poziv biti baš od tebe da riješimo i tvoje probleme zajedno.

Klijenti kojima smo riješili probleme

Partneri sa kojima rješavamo probleme

Level Up d.o.o.

Solution Lab  d.o.o.

WEB

Web Design

Ispod možeš pogledati web stranice koje smo dizajnirali od nule i implementirali koristeći WordPress CMS sistem. U implementaciji smo klijentu riješili sve probleme: kupili smo i podesili hosting i domenu, instalirali smo i podesili CMS, ubacili dizajn sa sadržajem i inicijalno podesili web stranicu da je jako brza, da ima stalne sigurnosne kopije i zaštitu od različitih napada. Sve stranice su prilagođene prikazu na svim mobilnim uređajima.

Ako te interesuju tehničke stvari, implementirali smo CDN, Caching, Firewall, 2FA, XSS Protection, SQL Injection Protection, Automatic Update, Automatic Full Backup, Remote Storage Backup, Image Optimisation, Database Optimisation.

Za određeni broj stranica smo isprogramirali i dodatne funkcionalnosti što možeš da pročitaš unutar opisa samih web stranica.

Moja Optika

SEE MORE

ID Interiors+Design

SEE MORE

Kemal Softić

SEE MORE

TehnoElektronik

SEE MORE

Carrer4Me

SEE MORE

Dom Project

SEE MORE

Du Glocier Residence

SEE MORE

FM Inženjering

SEE MORE

Portal Futuro

SEE MORE

Megatti Metals

SEE MORE

Color Clinic Tattoo Studio

SEE MORE

Color Clinic Blog

SEE MORE

Color Clinic Shop

SEE MORE

Ink2Innovation

SEE MORE

Moja Gradnja Build d.o.o

SEE MORE

Vlastimir Mijovć Portal

SEE MORE

Transfer Sarajevo

SEE MORE

Rent a Car Muharemović

SEE MORE

Flexi Rent Rent a Car

SEE MORE

Diamond Group

SEE MORE

Škola nekuvanja

SEE MORE

Guardia Di Pace

SEE MORE

Kupi Naočale Web Shop

SEE MORE

Restoran Gurme Sezam

SEE MORE

Srebrenica Audiobook

SEE MORE

Udruženje Čedomir Domuz

SEE MORE

Igračke4U

SEE MORE

Hrvačkiki klub Željezničar

SEE MORE

Bharosa Nakit

SEE MORE

Heroji dvadesete

SEE MORE

Aranza Apartmani

SEE MORE

Lab387 Blog

SEE MORE

Izgradi Dom

SEE MORE
Download Web Design Pdf Portfolio
Neopisivo je zadovoljstvo raditi sa klijentima kao što je Forster Rohner AG. Preko stotinu godina tradicije u vođenju kompanije i u radu sa vezom i modnom industrijom zaista nas je naučilo mnogo toga i dalo nam krila da riješimo njihov poslovni problem. Za naše klijente smo kreirali do sada neviđenu i modernu 3D web aplikaciju za internu upotrebu prilikom procesa rada na bilo kojem tipu veza za donje rublje.

 Rad na incijalnim fazama projekta trajao je 8 mjeseci gdje smo prošli kroz faze konceptualizacije, dizajna i developmenta te faze testiranja gdje smo zajedno sa klijentom testirali i optimizirali samu 3D web aplikaciju. Za klijente smo opsežno dokumentovali i sam proces rada na aplikaciji, kompletan način korištenja aplikacije te sam kod, kako bismo za ovu inovatinu aplikaciju ostavili prostor za vrlo jednostavne i lagane nadogradnje (200+ stranica A4 teksta + komentari u kodu).

Web Development

Ispod možeš pogledati sve web aplikacije koje smo kreirali za naše klijente i nas. Za svaku aplikaciju postoji detaljni opis, tako da možeš vidjeti koje su njene glavne karakteristike i funkcionalnosti, odnosno koje probleme i zahtjeve klijenata i naše kompanije smo uspješno riješili.

Što se tiče tehničke strane, aplikacije su uglavnom kreirane na PHP web stack-u, koristeći HTML, CSS i JavaScript za frontend, dok je za backend korišten PHP i MySQL. Za sam web server se koristi kombinacija Apache/NGINX, a na nekima i OpenLiteSpeed. Za neke od aplikacija smo koristili i WordPress gdje smo radili custom nadogradnje putem plugina i tema, a što se može vidjeti i u opisima tih aplikacija.

Sve aktivne aplikacije posjeduju sigurnosne zaštite, backupe i redovne nadogradnje kada je u pitanju WordPress, te koriste CDN i optimizirane foto/video materijale.

BBCroatia

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju za menadžment i online prodaju/rezervacije smještaja u okviru kompanije Bed and Breakfast Croatia. Kompletna web aplikacija napravljena je koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike, gdje smo se vodili dizajnom koji smo dobili od klijentice u saradnji sa grafičkom dizajnericom.

Aplikacija posjeduje sve mogućnosti registracije i prikaza smještaja, menadžmenta podataka o smještaju, menadžmenta iznajmljivanja i plaćanja smještaja kao i upravljanje korisnicima, otkazivanjem rezervacija i slično.

Također, web aplikaciju smo integrisali sa Google mapama za interaktivan prikaz smještaja, PayPal-om za plaćanje putem web-a te smo uradili integraciju web editora kako bismo klijentima omogući samostalno uređivanje velikog broja informativnih stranica.

bbcroatia.com

Moja Optika CRM

Za naše klijente kreirali smo moderan, interaktivan i jednostavan CRM koji je prilagođen samoj kompaniji i tipu industrije. Kompletna web aplikacija napravljena je koristeći TML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike, gdje smo vodili sa našim vlastitim dizajnom.

Aplikacija posjeduje sve mogućnosti menadžmenta (unos, prikaz, uređivanje i brisanje) korisnika, radnji, proizvoda, kupaca i samih prodaja.

Sve entitete ovog custom CRM rješenja smo prilagodili kompaniji na način da smo ubacili mogućnost za prikupljanje svih dodatnih informacija kao što su dioptrija za samog kupca.

Color Clinic Adventsspiel

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju čija svrha je bila promocija Color Clinic Tattoo studija kroz nagradnu igru. Web aplikacija je napravljena koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike. Aplikacija posjeduje mogućnosti upravljanja nagradnim fondom koji je unešen u bazu podataka, upravljanje mogućnostima da se dobije bilo koja od nagrada (postotak mogućnosti), te mogućnost prikupljanja podataka od korisnika, slanja automatskih email obavijesti kao i onemogućavanje korisniku da igra više od dva puta dnevno. Ova aplikacije je jedna od najposjećenijih naših aplikacija iz 2019. godine sa preko 50.000 posjeta.

Kreirano u okviru Dom Collection d.o.o. kompanije.
Team:
- Amar Bešlija - Web Developer
- Šejla Bratić - Designer
- Edita Tahtović - Copywritter

Build – Aplikacija za otpremnice

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju čija svrha je menadžment otpremnica jedne građevinske kompanije.

Web aplikacija je kreirana koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike.

Aplikacija ima mogućnost unosa podataka sa otpremnice, prikaz i filtriranje svih unesenih otpremnica po kompanijama, količinama, datumu i samoj sirovini/materijalu/usluzi. Svakako, aplikacija ima mogućnost i exporta podataka iz aplikacije, najčešće u obliku PDF formata.

Admin application

U okviru Lab387 prakse, kreirali samo Admin aplikaciju koja je namijenjena svim našim besplatnim i plaćenim aplikacijama koje su kreirane od nule, za sve korisnike web-a.

Admin aplikacija posjeduje registraciju i logovanje (putem email-a ili putem društvenih mreža), upravljanje profilom i pretplatama, jezicima, light i dark varijantom, kao i sam menadžment svih korisnika, aplikacija i urađenih transakacija.

Također, kreirali smo mogućnosti za spajanje novih aplikacija, izradu višejezičnih paketa za svaku od aplikacija kao i GDPR modul gdje se na jednom mjestu mogu pogledati i exportovati svi prihvaćeni Cookie Consent-i na svim aplikacijama.

Aplikacija se redovno razvija i prilagođava potrebama korisnika ali i nas.

admin.lab387.com

Shorty app

Shorty predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za rad sa skraćenim linkovima, odnosno njihov menadžment.

Pored linkova koji ističu u odabranom vremenskom periodu, registrovani korisnici mogu kreirati kratke linkove koji ne ističu, uređivati ih i arhivirati.

Također, za svaki link mogu vidjeti pojedinačnu statistiku te istu i exportovati u PDF dokument.

Za buduće potrebe, za administratore smo ostavili mogućnost dodavanja novih domena, te tako trenutno kratke linkove možemo praviti na shorty.ba i 000.ba domenama.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

shorty.lab387.com

Quizy app

Quizy predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za izradu promotivnih kvizova i prikupljanje leadova za bilo koju industriju.

Omogućeno je kreiranje i uređivanje neograničenog broja kvizova za svakog korisnika, kao i neograničen broj prikaza na webu.
Svaki kviz je moguće u potpunosti urediti, kako sa sadržajem tako i sa samim dizajnom te ga tako prilagoditi brendu korisnika/kompanije.
Za svaki kviz je kreirana potpuna statistika gdje korisnici mogu vidjeti sve bitne informacije o broju otvaranja kviza, rezultatima kao i skupljene podatke unutar kvizova na kojima je to omogućeno.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

quizy.lab387.com

Calculy app

Calculy predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za izradu kalkulatora za različite namjene i svrhe.

Jedna od najvažnijih uloga jeste kreiranje kalkulatora za izradu automatske, dinamičke ponude za potencijalne klijente kroz odgovoranje na postavljana pitanja.
Omogućeno je kreiranje i uređivanje neograničenog broja kalkulatora za svakog korisnika, kao i neograničen broj prikaza na webu.
Svaki kalkulator posjeduje kompletnu statistiku korištenja, kao i prikupljene podatke od potencijalnih klijenata za dalju upotrebu.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

calculy.lab387.com

Arte Casa app

Za naše klijente kreirali smo dinamičnu i modernu aplikaciju koja omogućava 3D pregled i odabir dizajna za kaljena stakla.

Korisnik je u mogućnosti da promijeni boju kuhinje, upali – ugasi LED svjetlo na istoj, te da iz odabranih kategorija pronađe i prikaže dizajn koji mu se dopada.

Nakon što je odabran dizajn, korisnik može da pošalje incijalnu poruku sa odabranim dizajnom i podacima kako bi zakazao incijalni sastanak i dogovorio saradnju.

Svaki segment aplikacije sadrži dio sa pojašnjenjem kako da se taj dio aplikacije upotrebljava, što olakšava korisniku inicijalni rad u aplikaciji.

artecasa.co

Bee Creative

Za naše klijente smo preuzeli do pola završenu WordPress web aplikaciju, te nastavili njeno uređivanje i razvoj.

Radili smo na uređivanju naslovne stranice, prilagođene pretrage kategorija, registracije, korisničkih profila zajedno sa prilagođenim portfoliom, komunikacijom između korisnika putem poruka, oglasima za posao i drugim dijelovima ove web aplikacije.

Nakon završetka uređivanja, aplikacija je vraćena na glavnu domenu i hosting a zatim konfigurisana i puštena u rad u novoj verziji.

beecreative.ba

MySchool

Za naše klijente, MySchool Novi Sad, uredili smo i u potpunosti redizajnirali ovu WordPress aplikaciju.

Unutar aplikacije omogućen je menadžment svih glavnih kurseva za učenje stranih jezika kao i njihovih podkurseva. Napravili smo i funkcionalnosti za kreiranje testova za procjenu znanja i skupljanje potencijalnih leadova kroz njih, sa automatiziranim obavijestima putem email-a.

Također, unutar aplikacije postoji mogućnost kreiranja, uređivanja i prikaza samih predavača, utisaka polaznika kao i blog objava vezanih za same kurseve.

myschool.rs

UX/UI Design

U ovoj sekciji pogledaj neke od naših najboljih i najinteresantnijih grafičkih priprema za web stranice i aplikacije – naš UX/UI design. 

Za svaki od njh, uradili smo neku vrstu istraživanja, prilagođavanje inicijalnih ideja tržištu, samo dizajniranje proizvoda, a zatim i finalno uređivanje gledajući širu/globalnu sliku brenda i kompletne web stranice/aplikacije sa njenim konkretnim ciljem.

Logodium UX/UI

Logodium predstavlja jednu od specifičnih web stranica koja je namijenjena predstavljanju i prodaju ličnih logotipa. Sam Logodium je i uvod u nešto veći proizvod kojeg zovemo personalni brand. 
Iz tog razloga, nakon istraživanja konkurencije i samog tržišta, kompletan dizajn je prilagođen mlađoj, modernoj publici (jer vrijeme personalnih brandova tek dolazi). 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata, pa smo na taj način olakšali i samu izradu web stranice kasnije (imamo vidljive interakcije, dinamiku).

AdminLab UX/UI

Admin aplikacija predstavlja jednu od modernih, neobičnih aplikacija koje spaja i obuhvata različite tipove aplikacija i funkcionalnosti unutar sebe (više o njoj unutar Web Development sekcije). 
Upravo iz tog razloga, dizajn i korisničko iskustvo ove aplikacije moralo je biti dosta jednostavno, lako upravljivo i bez bilo kakvih dodatnih sadržaja. 
Tako Admin koji posjeduje crnu i bijelu verziju, nema nikakvih dodatnih boja (osim na poljima za potvrdu ili odbijanje komande), sve je složeno u vrlo jednostavne pravougaonike (koji i dalje izgledaju moderno), a odmah po ulasku u aplikaciju dočekuju nas aplikacije spojene na njega kako korisnik ne bi morao da ih traži. Iako sadrži robusne funkcionalnosti i za korisnike i za administratore, sve one su vrlo jednostavne 
i lako se dolazi do njih iz glavnog sidebara. UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Shorty UX/UI

Nastavljajući trend Admin aplikacije koja je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, ovaj dizajn smo prenijeli i na Shorty aplikaciju. 

Iako sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Shorty aplikaciju, što je svakako bio i cilj. 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Quizy UX/UI

Nastavljajući trend Admin aplikacije koja je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, kao i Shorty aplikaciju koja je prva izašla iz naše kompanije uz Admin, ovaj dizajn smo prenijeli i na Quizy aplikaciju. 

Već poznati design sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin i Shorty aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin ili Shorty aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Quizy aplikaciju, što je svakako bio i cilj.

 UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Calculy UX/UI

Admin aplikacija je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, uz samu Shorty i Quizy aplikaciju, tako da samo odlučili da ovaj tip designa postane naš standard za aplikacije, pa smo ga tako primjenili i na novu, Calculy, aplikaciju. 

Već poznati design sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin, Shorty i Quizy aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin, Shorty ili Quizy aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Calculy aplikaciju. 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Lab387 UX/UI

U prvoj verziji (iteraciji) dizajna za našu web stranicu odlučili smo se kreirati moderan, odvažan UX/UI dizajn sa jednostavnim i interaktivnim elementima koji bi predstavili sve ono što mi jesmo, šta i kako radimo te šta nudimo kao rješenja našim klijentima.

Implementirali smo različite sekcije gdje svaka od njih rješava jedan dio “problema” i predstavlja informacije vezane za taj segment, sve do konačne kontakt sekcije. 

Cilj je bio kreirati dizajn koji će predstavljati malo putovanje posjetioca – od upoznavanja nas, preko upoznavanja koje probleme rješavamo, zatim kome smo riješili te probleme i šta možemo ponuditi novom klijentu sve do predstavljanja kontakt informacija za potencijalnu, daljnju saradnju. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator i Adobe XD alata.

Gurme Sezam UX/UI

Za naše klijente, restoran Gurme Sezam, kreirali smo na osnovu postojećih materijala, samog restorana i mini istraživanja vrlo jednostavan i pregledan dizajn za web stranicu. 

Kao što možemo vidjeti, korisnik na glavnoj stranici ima pristup svim bitnim informacijama, kontakt formi kao i mogućnosti narudžbe koja je spojena na korpa.ba sistem. 

Cilj je bio da dizajn bude dosta jednostavan, da informacije dođu u prvi plan, gdje je najvažnije bilo omogućiti pregled ponude i konekciju na sistem za naručivanje. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator alata.

Megatti Metals UX/UI

Za naše klijente sa dugogodišnjom tradicijom, na osnovu postojećih materijala, istraživanja tržišta i razgovora sa njima, kreirali smo dinamičan, kompleksan ali i moderan design. 

Ova web stranica koja sadrži kompleksan sistem od preko 10 slidera ugrađenih jedan u drugi, ipak je jednostavna za korištenje i korisnici se vrlo lagano mogu snaći kroz interakciju mišem, tastaturom ili touch-om na mobilnim uređajima. 

Cilj je bio da za ovako neobičnu kompaniju sa interesantnim poljem zanimanja napravimo neobičnu web stranicu i tu predstavimo sve bitne informacije poput toga šta oni rade, koji su to njihovi klijenti, fotografije radionice te kontakt informacije i slično. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator alata.

Tacco UX/UI

Za naše klijente kreirali smo vrlo jednostavan i moderan UX/UI dizajn za web shop tacco.to. 

Ovaj web shop nažalost nikada nije realiziran, ali ideja specijaliziranog web shopa sa istim takvim dizajnom koji bi uklonio prepreke i nepotrebne informacije sa web stranice nam se odmah pokazao kao vrlo dobar i interesantan.

 Iz toga razloga smo kreirali UX/UI koji upravo uklanja sve nebitne dijelove te u srž web shopa postavlja samo bitne informacije: šta to naši klijenti prodaju i u kojim kategorijama, kako naručiti, platiti i slično. 

Iz istog razloga, da bismo skrenuli pažnju na to šta je važno nismo koristili stvarne fotografije za kategorije već flat design, a gdje bi stvarne fotografije bile sadržane kasnije unutar svakog proizovda. 

UX/UI je rađen unutar Inkscape alata.

Setup and Maintenance

Ispod možeš pogledati web stranice koje smo preuzeli i prebacili na našu platformu, a zatim uradili potrebne izmjene kako bismo dobili bolje, brže i ljepše web stranice.
Nakon toga smo nastavili dugoročno održavanje.

Ako te interesuje tehničke stvari, na jednom broju web stranica smo zakupili domenu i hosting, uradili podešavanja, prebacili web stranicu, a za većinu njih smo implementirali CDN, Caching, Firewall, 2FA, XSS Protection, SQL Injection Protection, Automatic Update, Automatic Full Backup, Remote Storage Backup, Image Optimisation, Database Optimisation.

GRAPHICS

Branding

Ovdje možeš pogledati sve projekte na kojima smo radili u oblasti grafičkog dizajna. Naš rad u ovoj oblasti se prvenstveno zasniva na izradi logotipa za potrebe brendinga, gdje imamo različite vrste zahtjeva i potreba. 

Ti zahtjevi i potrebe obuhvataju izradu logotipa “od nule”, zajedno sa drugim brendiranim materijalima, uređivanje već postojećeg logotipa ili pripremu logotipa za štampu - izrada vektorske verzije iz rasterske grafike (slike/fotografije). 

Također, ovdje ćeš vidjeti i podsekciju posvećenu personalnim brendovima, odnosno logotipima za ljude različitih profesija i zanimanja kao logotipe za superheroje - naše mali umjetnički doprinos.

Svi naši logotipi dolaze spremni za korištenje na webu i za print, u svim potrebnim formatima, rezolucijama kao i varijantama kao što su bijela, tamna, inverzna a za korištenje na različitim tipovima podloga.

Logo

Personal Brand Logo

Unutar ove podsekcije možeš pogledati primjere logotipa koji su kreirani unutar našeg novog projekta pod imenom Logodium. Iako je projekat trenutno u pripremi, odvažili smo se kreirati dva nova tipa logotipa i primjere istih kako bismo imali reprezentativne uzorke za našu ponudu. 

Radi se o logotipima za personalne brendove, a koji dolaze u dvije verzije koje klijent može odabrati: logotip sa slovima (ime personalnog brenda) i elementom koji predstavlja posao, cilj ili projekat personalnog brenda te logotip kreiran u kaligrafskoj formi potpisa.
Unutar ove podsekcije možeš pogledati primjere logotipa koji su kreirani unutar našeg novog projekta pod imenom Logodium. Iako je projekat trenutno u pripremi, odvažili smo se kreirati dva nova tipa logotipa i primjere istih kako bismo imali reprezentativne uzorke za našu ponudu. 

Radi se o logotipima za personalne brendove, a koji dolaze u dvije verzije koje klijent može odabrati: logotip sa slovima (ime personalnog brenda) i elementom koji predstavlja posao, cilj ili projekat personalnog brenda te logotip kreiran u kaligrafskoj formi potpisa.

Logo Font-Symbol

Ovaj tip logotipa predstavlja verziju gdje se za personalni brend odabire konkretan font i njegova debljina, te se u zavisnosti od posla, cilja ili projekta personalnog brenda kreira element koji predstavlja sve navedeno, a koji se zatim spaja sa imenom u jednu cjelinu. Na ovaj način dobijamo unikatan, jednostavan i pamtljiv logotip pogodan za bilo koji tip upotrebe jednog personalnog brenda.

Logo Signature

Ovaj tip logotipa predstavlja verziju gdje se za personalni brend, koristeći kaligrafski pristup, odabire tip pisma, njegova debljina i veličina (stil kompletnog logotipa), te se na osnovu samog imena personalnog brenda kreira unikatan i prepoznatljiv logotip. Postoji i opcija ubacivanja manjih elemenata, kao u prethodnoj verziji, unutar logotipa, kao i samog posla, cilja ili projekta kojim se personalni brend bavi u obliku dodatnih riječi ispod ili iznad logotipa.

Superheroes Logo

Ovaj unikatni mini-projekat predstavlja još jedan primjer logotipa kreiranih unutar našeg projekta Logodium, gdje smo iskoristili poznate, fikcionalne superheroje i za njih kreirali logotipe kao da su personalni brend, uzimajući u obzir njihova superherojska imena kao i to šta je njihov glavni cilj, motiv, ponašanje ili dio izgleda (nešto prepoznatljivo). 

Unutar vizuala možete vidjeti primjere obje varijante logotipa: logotipe sa simbolima i logotipe u kaligrafskoj formi potpisa za personalni brend.

Marketing

Unutar ove podsekcije možeš pronaći sve interesantne i zanimljive banere i postere/flayere kao i pripreme za tapete na kojima smo radili, a koji su kreirani za marketinške i oglašivačke svrhe. Svi projekti uključuju unikatan dizajn zajedno sa pisanjem copy-a, a vrlo često i pripremu za printanje istih. Veliki broj klijenata sa kojima smo sarađivali na web stranicama ili logotipima odlučio se upravo da na neki način dodatno promoviše svoj brend ili biznis, a to je uglavnom kroz neki tip banera, postera, flayera.

Banners and flayers

AdminLab – set banera (web)

Quizy aplikacija – set banera (web)

Shorty aplikacija – set banera (web)

Calculy aplikacija – set banera (web)

Abesta d.o.o. - Set banera (web i print)

Al Saif Rent a Car - Flayeri (print)

Alfa Solutions - Novogodišnja čestitka (web)

Build d.o.o - Novogodišnja čestitka (web)

DiamondGroup d.o.o. - Flayer (print)

Udruženje Futuro - Flayer (web)

KristalMo - Cjenovnik (web)

KUD “Mladi Metalac” - Novogodišnja čestitka (web)

Platforma za progres – Promotivni letak (print i web)

Platforma za progres – Promotivni letak (print i web)

Banners and flayers

Teatar mladih Hadžići - Plakati za predstave, karte i poziv za nove članove (web i print)

Build d.o.o. - Design table za gradilište (print)

Udruženje Futuro – Plakati, zahvalnice i letci za sponzore (print)

KUD “Mladi Metalac” - Posteri za manifestacije i dramsku sekciju (web i print)

Dramska sekcija Butmir – Plakat za predstavu (web i print)

Caffe Pauza – Priprema za tapete (print)

KK Rolling – Priprema za tapete (print)

Žena Ipo – Priprema za tapete (print)

EDUCATION

In Class Education

Ispod možeš pogledati sve edukacije koje su urađene uživo, a u saradnji sa kompanijom Link Group.

Ova dugoročna, partnerska saradnja traje i danas gdje smo podrška jedni drugima u kreiranju novih kadrova u oblasti programiranja i web dizajna, inoviranju u oblasti edukacije kao i praktičnom radu polaznika/ica.

Link Group

4 generacije
PHP Development
140 polaznika/ica
4 kursa za srednjoškolce
HTML, CSS and JS
140 polaznika/ica
2 generacije
Web Design
50 polaznika/ica
2 promotivna kursa
PHP and WordPress
70 polaznika/ica
2 kursa za djecu
Hour of code
70 polaznika/ica
4 kursa za djecu
Uvod u programiranje
35 polaznika/ica

Online Education

Ovdje možeš pogledati sve ono što radimo sa našom partnerskom kompanijom Link Group, a u okviru njihove DL platforme.

Rad na LinkGroup Distance Learning platformi podrazumijeva rad sa polaznicima, odnosno odgovaranje na njihove poruke i upite vezane za gradivo, pregled rješenja postavljenih zadataka, komunikaciju putem eduWall-a, postavljanje dodatnih zadataka i slično.

Link Group

4 generacije
MySQL Programming and Administration
1500 polaznika/ica
2 generacije
Frontend Application Development
600 polaznika/ica
2 generacije
Core JavaScript Programming
200 polaznika/ica
2 generacije
JavaScript Programming
200 polaznika/ica

Dl Course Development

Ovdje možeš pogledati sve kurseve koje smo kreirali za našu partnersku kompaniju Link Group, odnosno njihovu DL platformu.

Svaki od kurseva programiranja podrazumijeva izradu plana i programa kursa sa ciljevima i opisom kursa, strukturom modula i lekcija i samim kompetencijama koje polaznici trebaju da usvoje kroz kurs. Uz navedeno, za svaki od njih kreiran je set lekcija, zajedno sa testom za svaku lekciju, rezimeom, testovima po modulu, video materijalima za svaku od lekcija zajedno sa scenariom te rječnik pojmova, literatura, zadaci za provjeru znanja te dodatni zadaci za vježbanje.

Sve lekcije su interaktivne, sadrže primjere koda sa pojašnjenjima i usmjerene su na praktičan rad i aktivnost, sa vrlo malo teorije koja služi kao temelj za rad te su prosječno dužine od 7 do 10 stranica A4 formata.

Link Group

Frontend Application Development
5 modula - 24 lekcije
Core JavaScript Programming
7 modula - 15 lekcija
Apache Web Administration
7 modula - 19 lekcija
Advanced JavaScript Programming
2 modula - 19 lekcija
MySQL Programming and Administration
4 modula - 15 lekcija
XML/PHP Programming
2 modula - 10 lekcija
Web Security and Cryptography
1 modul - 8 lekcija
Object Oriented Programming in PHP
3 modula - 18 lekcija
Building Web Applications (PHP)
2 modula - 16 lekcija

Other Education

IUS

Na univerzitetu IUS (Internation University of Sarajevo) održali smo kurs 98-375 HTML5 Application Development Fundamentals vodeći se oficijelnim planom i programom kompanije Microsoft.

Kursu je prisustvovalo 30 polaznika i polaznice koji su usvojili znanja potrebna da kreiraju HTML5 aplikacije koristeći HTML 5, CSS 3 i JavaScript tehnologije.

Nastava je održana na engleskom jeziku.

Ekonomski fakultet u Sarajevu

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održali smo kurs 98-375 HTML5 Application Development Fundamentals vodeći se oficijelnim planom i programom kompanije Microsoft.

Kursu je prisustvovalo 20 polaznika i polaznica, dok je nastava izvođena na BHS jeziku.

Studenti su usvojili znanja kreiranja HTML5 aplikacija koristeći HTML 5, CSS 3 i JavaScript, a gdje smo za potrebe polaganje ispita na fakultetu mentorisali studente na njihovim završnim radovima iz ove oblasti.

Gimnazija Obala

Za potrebe učenika Gimnazije Obala od prvog do četvrtog razreda srednje škole održali smo uvodno predavanje u C++.

U prepunoj učionici studenti su učili o tome šta je C++, Polja, Nizovi, Reference i Funkcije.

Također, učenike smo upoznali sa radom ITAcademy Sarajevo.

Srednja grafička škola Ilidža

Za potrebe učenika Srednje grafičke škole Ilidža, održali smo predavanje vezano za uvod u programiranje, različite oblasti i načine bavljanja ovim poslom te smo ih upoznali i sa radom ITAcademy Sarajevo.

Sa radošću smo odgovorili i na različita pitanja učenika i profesora kako bismo im olakšali uvod u ovu profesionalnu oblast.

Other Projects

Unutar ove sekcije možeš pogledati neke od drugačijih i interesantnih kreativnih projekata na kojima smo radili, a koji uključuju rad na audio i video materijalima, produkciji predstava i video sadržaja, te grafički i web design.

Ostali projekti

Information Broadcast Agency

Information Broadcast Agency, odnosno omladinska informativna agencija predstavlja neke od samih početaka našeg rada.

Unutar ove agencije radili smo na grafičkom dizajnu kao i designu i developmentu same web stranice.
Uz to, bavili smo se snimanjem događaja kao i intervjuisanjem, te obradom i produciranjem video materijala na Youtube kanalu: Information Broadcast Agency. Pored rada na ovim poslovima, radili smo i na poslovima vođenja online omladinskog radio kanala te svih popularnih društvenih mreža.

Originalni članovi tima:
- Ivana Aranza
- Amar Bešlija
- Armin Bečić
- Maid Đelilović

Teatar mladih ArtEffect

Teatar mladih ArtEffect predstavlja jedan od većih projekata u kojem smo se bavili različitim segmentima iz oblasti dizajna, audio i video produkcije, produkcije predstava i pisanja.

Sa preko 25 članova ovog teatra mladih napisali smo, producirali i režirali 4 predstave, pripremili još 3 predstave za izvođenje, održali preko stotinu proba, te za svaku od predstava uradili design za plakate i pozivnice, snimanje i fotografisanje te produkciju snimaka izvođenja same predstave.

Za određene predstave uradili smo i produkciju video materijala u vidu promocije predstave prije premijernog izvođenja. Izradili smo i vodili sve popularne društvene mreže zajedno te smo radili Facebook i Instagram oglašavanje za potrebe promocije predstava.

Razni projekti

amkoshop.ba

Detaljna analiza web stranice sa aspekta dizajna, UX doživljaja, sigurnosti i funkcionalnosti te pisanje izvještaja.

abtransferbh.com

Izrada i integracija web aplikacije za upravljanje rezervacija za transfer putnika.

bikefinder.de

Rad na bazi podataka od 15.000 korisnika i bicikala, konsultovanje pri izradi funkcionalnosti web stranice/aplikacije.

blog.domacin.ba

Kreiranje i uređivanje web stranice, snimanje informativnih video materijala, uređivanje i objava članaka.

igraonicaosmijeh.com

Konsultovanje pri izradu web stranice.

ajnex.com

Konsultovanje pri izradi web stranice.

dijamant.ba

Priprema materijala za web stranicu i osnovni dizajn.

mladimetalac.com

Izrada informativne web stranice o KUD-u.

stromatik.com

Kreiranje i uređivanje web stranice zajedno sa svim tekstualnim, foto i video materijalima.

GlobalGPS BH

Kreiranje web aplikacije za menadžment prijava za radnu praksu unutar kompanije.

elox-bh.com

Izrada web stranice te prilagođavanje i unos materijala sa stare web stranice.

Kontakt

Ukoliko si došao do ovog mjesta, to znači da si pregledao/la naš kompletan portfolio! Hvala ti što si odvojio/la svoje vrijeme i pogledao/la naš doprinos u oblastima web-a, design-a i edukacije.

Ukoliko ti se svidjelo ono što mi radimo te kako to radimo, budi slobodan da nas kontaktiraš kako bismo i tebi pomogli da riješiš svoje probleme i postaneš dio naše porodice.

Čujemo se/vidimo se!
Tvoj Lab387
bs_BABosnian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram