WEB

Download Web Design PDF Portfolio

Web Design

Ispod možeš pogledati web stranice koje smo dizajnirali od nule i implementirali koristeći WordPress CMS sistem. U implementaciji smo klijentu riješili sve probleme: kupili smo i podesili hosting i domenu, instalirali smo i podesili CMS, ubacili dizajn sa sadržajem i inicijalno podesili web stranicu da je jako brza, da ima stalne sigurnosne kopije i zaštitu od različitih napada. Sve stranice su prilagođene prikazu na svim mobilnim uređajima.

Ako te interesuju tehničke stvari, implementirali smo CDN, Caching, Firewall, 2FA, XSS Protection, SQL Injection Protection, Automatic Update, Automatic Full Backup, Remote Storage Backup, Image Optimisation, Database Optimisation.

Za određeni broj stranica smo isprogramirali i dodatne funkcionalnosti što možeš da pročitaš unutar opisa samih web stranica.

Moja Optika

SEE MORE

ID Interiors+Design

SEE MORE

Kemal Softić

SEE MORE

TehnoElektronik

SEE MORE

Carrer4Me

SEE MORE

Dom Project

SEE MORE

Du Glocier Residence

SEE MORE

FM Inženjering

SEE MORE

Portal Futuro

SEE MORE

Megatti Metals

SEE MORE

Color Clinic Tattoo Studio

SEE MORE

Color Clinic Blog

SEE MORE

Color Clinic Shop

SEE MORE

Ink2Innovation

SEE MORE

Moja Gradnja Build d.o.o

SEE MORE

Vlastimir Mijovć Portal

SEE MORE

Transfer Sarajevo

SEE MORE

Rent a Car Muharemović

SEE MORE

Flexi Rent Rent a Car

SEE MORE

Diamond Group

SEE MORE

Škola nekuvanja

SEE MORE

Guardia Di Pace

SEE MORE

Kupi Naočale Web Shop

SEE MORE

Restoran Gurme Sezam

SEE MORE

Srebrenica Audiobook

SEE MORE

Udruženje Čedomir Domuz

SEE MORE

Igračke4U

SEE MORE

Hrvačkiki klub Željezničar

SEE MORE

Bharosa Nakit

SEE MORE

Heroji dvadesete

SEE MORE

Aranza Apartmani

SEE MORE

Lab387 Blog

SEE MORE

Izgradi Dom

SEE MORE
Neopisivo je zadovoljstvo raditi sa klijentima kao što je Forster Rohner AG. Preko stotinu godina tradicije u vođenju kompanije i u radu sa vezom i modnom industrijom zaista nas je naučilo mnogo toga i dalo nam krila da riješimo njihov poslovni problem. Za naše klijente smo kreirali do sada neviđenu i modernu 3D web aplikaciju za internu upotrebu prilikom procesa rada na bilo kojem tipu veza za donje rublje.

Rad na incijalnim fazama projekta trajao je 8 mjeseci gdje smo prošli kroz faze konceptualizacije, dizajna i developmenta te faze testiranja gdje smo zajedno sa klijentom testirali i optimizirali samu 3D web aplikaciju. Za klijente smo opsežno dokumentovali i sam proces rada na aplikaciji, kompletan način korištenja aplikacije te sam kod, kako bismo za ovu inovatinu aplikaciju ostavili prostor za vrlo jednostavne i lagane nadogradnje (200+ stranica A4 teksta + komentari u kodu).
Download Web Development PDF Portfolio

Web Development

Ispod možeš pogledati sve web aplikacije koje smo kreirali za naše klijente i nas. Za svaku aplikaciju postoji detaljni opis, tako da možeš vidjeti koje su njene glavne karakteristike i funkcionalnosti, odnosno koje probleme i zahtjeve klijenata i naše kompanije smo uspješno riješili.

Što se tiče tehničke strane, aplikacije su uglavnom kreirane na PHP web stack-u , koristeći HTML, CSS i JavaScript za frontend, dok je za backend korišten PHP i MySQL . Za sam web server se koristi kombinacija Apache/NGINX , a na nekima i OpenLiteSpeed . Za neke od aplikacija smo koristili i WordPress gdje smo radili custom nadogradnje putem plugina i tema, a što se može vidjeti i u opisima tih aplikacija.

Sve aktivne aplikacije posjeduju sigurnosne zaštite, backupe i redovne nadogradnje kada je u pitanju WordPress, te koriste CDN i optimizirane foto/video materijale.

BBCroatia

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju za menadžment i online prodaju/rezervacije smještaja u okviru kompanije Bed and Breakfast Croatia. Kompletna web aplikacija napravljena je koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike, gdje smo se vodili dizajnom koji smo dobili od klijentice u saradnji sa grafičkom dizajnericom.

Aplikacija posjeduje sve mogućnosti registracije i prikaza smještaja, menadžmenta podataka o smještaju, menadžmenta iznajmljivanja i plaćanja smještaja kao i upravljanje korisnicima, otkazivanjem rezervacija i slično.

Također, web aplikaciju smo integrisali sa Google mapama za interaktivan prikaz smještaja, PayPal-om za plaćanje putem web-a te smo uradili integraciju web editora kako bismo klijentima omogući samostalno uređivanje velikog broja informativnih stranica.

bbcroatia.com

Moja Optika CRM

Za naše klijente kreirali smo moderan, interaktivan i jednostavan CRM koji je prilagođen samoj kompaniji i tipu industrije. Kompletna web aplikacija napravljena je koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike, gdje smo vodili sa našim vlastitim dizajnom.

Aplikacija posjeduje sve mogućnosti menadžmenta (unos, prikaz, uređivanje i brisanje) korisnika, radnji, proizvoda, kupaca i samih prodaja.

Sve entitete ovog custom CRM rješenja smo prilagodili kompaniji na način da smo ubacili mogućnost za prikupljanje svih dodatnih informacija kao što su dioptrija za samog kupca.

Color Clinic Adventsspiel

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju čija svrha je bila promocija Color Clinic Tattoo studija kroz nagradnu igru. Web aplikacija je napravljena koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike. Aplikacija posjeduje mogućnosti upravljanja nagradnim fondom koji je unešen u bazu podataka, upravljanje mogućnostima da se dobije bilo koja od nagrada (postotak mogućnosti), te mogućnost prikupljanja podataka od korisnika, slanja automatskih email obavijesti kao i onemogućavanje korisniku da igra više od dva puta dnevno.
Ova aplikacije je jedna od najposjećenijih naših aplikacija iz 2019. godine sa preko 50.000 posjeta.

Kreirano u okviru Dom Collection d.o.o. kompanije.
Team:
- Amar Bešlija - Web Developer
- Šejla Bratić - Designer
- Edita Tahtović - Copywritter

Build – Aplikacija za otpremnice

Za naše klijente kreirali smo modernu i interaktivnu web aplikaciju čija svrha je menadžment otpremnica jedne građevinske kompanije.

Web aplikacija je kreirana koristeći HTML, CSS, JavaScript, PHP i MySQL mockup i programske jezike.

Aplikacija ima mogućnost unosa podataka sa otpremnice, prikaz i filtriranje svih unesenih otpremnica po kompanijama, količinama, datumu i samoj sirovini/materijalu/usluzi. Svakako, aplikacija ima mogućnost i exporta podataka iz aplikacije, najčešće u obliku PDF formata.

Admin application

U okviru Lab387 prakse, kreirali samo Admin aplikaciju koja je namijenjena svim našim besplatnim i plaćenim aplikacijama koje su kreirane od nule, za sve korisnike web-a.

Admin aplikacija posjeduje registraciju i logovanje (putem email-a ili putem društvenih mreža), upravljanje profilom i pretplatama, jezicima, light i dark varijantom, kao i sam menadžment svih korisnika, aplikacija i urađenih transakacija.

Također, kreirali smo mogućnosti za spajanje novih aplikacija, izradu višejezičnih paketa za svaku od aplikacija kao i GDPR modul gdje se na jednom mjestu mogu pogledati i exportovati svi prihvaćeni Cookie Consent-i na svim aplikacijama.

Aplikacija se redovno razvija i prilagođava potrebama korisnika ali i nas.

Shorty app

Shorty predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za rad sa skraćenim linkovima, odnosno njihov menadžment.

Pored linkova koji ističu u odabranom vremenskom periodu, registrovani korisnici mogu kreirati kratke linkove koji ne ističu, uređivati ih i arhivirati.

Također, za svaki link mogu vidjeti pojedinačnu statistiku te istu i exportovati u PDF dokument.

Za buduće potrebe, za administratore smo ostavili mogućnost dodavanja novih domena, te tako trenutno kratke linkove možemo praviti na shorty.ba i 000.ba domenama.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

Quizy app

Quizy predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za izradu promotivnih kvizova i prikupljanje leadova za bilo koju industriju.

Omogućeno je kreiranje i uređivanje neograničenog broja kvizova za svakog korisnika, kao i neograničen broj prikaza na webu.
Svaki kviz je moguće u potpunosti urediti, kako sa sadržajem tako i sa samim dizajnom te ga tako prilagoditi brendu korisnika/kompanije.
Za svaki kviz je kreirana potpuna statistika gdje korisnici mogu vidjeti sve bitne informacije o broju otvaranja kviza, rezultatima kao i skupljene podatke unutar kvizova na kojima je to omogućeno.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

Calculy app

Calculy predstavlja prvu BH aplikaciju namijenjenu za izradu kalkulatora za različite namjene i svrhe.

Jedna od najvažnijih uloga jeste kreiranje kalkulatora za izradu automatske, dinamičke ponude za potencijalne klijente kroz odgovoranje na postavljana pitanja.
Omogućeno je kreiranje i uređivanje neograničenog broja kalkulatora za svakog korisnika, kao i neograničen broj prikaza na webu.
Svaki kalkulator je moguće u potpunosti urediti, kako sa sadržajem tako i sa samim dizajnom te ga tako prilagoditi brendu korisnika/kompanije.

Svaki kalkulator posjeduje kompletnu statistiku korištenja, kao i prikupljene podatke od potencijalnih klijenata za dalju upotrebu.

Aplikacija je spojena na Admin aplikaciju tako da se kompletna registracija i logovanje na aplikaciju vrši putem nje.

Arte Casa app

Za naše klijente kreirali smo dinamičnu i modernu aplikaciju koja omogućava 3D pregled i odabir dizajna za kaljena stakla.

Korisnik je u mogućnosti da promijeni boju kuhinje, upali – ugasi LED svjetlo na istoj, te da iz odabranih kategorija pronađe i prikaže dizajn koji mu se dopada.

Nakon što je odabran dizajn, korisnik može da pošalje incijalnu poruku sa odabranim dizajnom i podacima kako bi zakazao incijalni sastanak i dogovorio saradnju.

Svaki segment aplikacije sadrži dio sa pojašnjenjem kako da se taj dio aplikacije upotrebljava, što olakšava korisniku inicijalni rad u aplikaciji.

artecasa.co

Bee Creative

Za naše klijente smo preuzeli do pola završenu WordPress web aplikaciju, te nastavili njeno uređivanje i razvoj.

Radili smo na uređivanju naslovne stranice, prilagođene pretrage kategorija, registracije, korisničkih profila zajedno sa prilagođenim portfoliom, komunikacijom između korisnika putem poruka, oglasima za posao i drugim dijelovima ove web aplikacije.

Nakon završetka uređivanja, aplikacija je vraćena na glavnu domenu i hosting a zatim konfigurisana i puštena u rad u novoj verziji.

beecreative.ba

MySchool

Za naše klijente, MySchool Novi Sad, uredili smo i u potpunosti redizajnirali ovu WordPress aplikaciju.

Unutar aplikacije omogućen je menadžment svih glavnih kurseva za učenje stranih jezika kao i njihovih podkurseva. Napravili smo i funkcionalnosti za kreiranje testova za procjenu znanja i skupljanje potencijalnih leadova kroz njih, sa automatiziranim obavijestima putem email-a.

Također, unutar aplikacije postoji mogućnost kreiranja, uređivanja i prikaza samih predavača, utisaka polaznika kao i blog objava vezanih za same kurseve.

myschool.rs
Download UX/UI Design PDF Portfolio

UX/UI Design

U ovoj sekciji pogledaj neke od naših najboljih i najinteresantnijih grafičkih priprema za web stranice i aplikacije – naš UX/UI design. 

Za svaki od njh, uradili smo neku vrstu istraživanja, prilagođavanje inicijalnih ideja tržištu, samo dizajniranje proizvoda, a zatim i finalno uređivanje gledajući širu/globalnu sliku brenda i kompletne web stranice/aplikacije sa njenim konkretnim ciljem.

Logodium UX/UI

Logodium predstavlja jednu od specifičnih web stranica koja je namijenjena predstavljanju i prodaju ličnih logotipa. Sam Logodium je i uvod u nešto veći proizvod kojeg zovemo personalni brand. 
Iz tog razloga, nakon istraživanja konkurencije i samog tržišta, kompletan dizajn je prilagođen mlađoj, modernoj publici (jer vrijeme personalnih brandova tek dolazi). 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata, pa smo na taj način olakšali i samu izradu web stranice kasnije (imamo vidljive interakcije, dinamiku).

AdminLab UX/UI

Admin aplikacija predstavlja jednu od modernih, neobičnih aplikacija koje spaja i obuhvata različite tipove aplikacija i funkcionalnosti unutar sebe (više o njoj unutar Web Development sekcije).
Upravo iz tog razloga, dizajn i korisničko iskustvo ove aplikacije moralo je biti dosta jednostavno, lako upravljivo i bez bilo kakvih dodatnih sadržaja.
Tako Admin koji posjeduje crnu i bijelu verziju, nema nikakvih dodatnih boja (osim na poljima za potvrdu ili odbijanje komande), sve je složeno u vrlo jednostavne pravougaonike (koji i dalje izgledaju moderno), a odmah po ulasku u aplikaciju dočekuju nas aplikacije spojene na njega kako korisnik ne bi morao da ih traži.
Iako sadrži robusne funkcionalnosti i za korisnike i za administratore, sve one su vrlo jednostavne i lako se dolazi do njih iz glavnog sidebara.

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Shorty UX/UI

Nastavljajući trend Admin aplikacije koja je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, ovaj dizajn smo prenijeli i na Shorty aplikaciju. 

Iako sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Shorty aplikaciju, što je svakako bio i cilj. 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Quizy UX/UI

Nastavljajući trend Admin aplikacije koja je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, kao i Shorty aplikaciju koja je prva izašla iz naše kompanije uz Admin, ovaj dizajn smo prenijeli i na Quizy aplikaciju. 

Već poznati design sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin i Shorty aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin ili Shorty aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Quizy aplikaciju, što je svakako bio i cilj.

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Calculy UX/UI

Admin aplikacija je postavila UX/UI standarde za sve ostale aplikacije, uz samu Shorty i Quizy aplikaciju, tako da samo odlučili da ovaj tip designa postane naš standard za aplikacije, pa smo ga tako primjenili i na novu, Calculy, aplikaciju. 

Već poznati design sa jednom dodatnom bojom koja obilježava ovu aplikaciju, i nešto drugačijim logotipom, okruženje korisničkog panela ove aplikacije je prepoznatljivo i prilagođeno UX/UI dizajnu Admin, Shorty i Quizy aplikacije. 

Korisnik koji je jednom naučio koristiti sistem Admin, Shorty ili Quizy aplikacije, nema nikakvih problema da koristi Calculy aplikaciju. 

UX/UI je rađen unutar Adobe XD alata.

Lab387 UX/UI

U prvoj verziji (iteraciji) dizajna za našu web stranicu odlučili smo se kreirati moderan, odvažan UX/UI dizajn sa jednostavnim i interaktivnim elementima koji bi predstavili sve ono što mi jesmo, šta i kako radimo te šta nudimo kao rješenja našim klijentima.

Implementirali smo različite sekcije gdje svaka od njih rješava jedan dio “problema” i predstavlja informacije vezane za taj segment, sve do konačne kontakt sekcije. 

Cilj je bio kreirati dizajn koji će predstavljati malo putovanje posjetioca – od upoznavanja nas, preko upoznavanja koje probleme rješavamo, zatim kome smo riješili te probleme i šta možemo ponuditi novom klijentu sve do predstavljanja kontakt informacija za potencijalnu, daljnju saradnju. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator i Adobe XD alata.

Gurme Sezam UX/UI

Za naše klijente, restoran Gurme Sezam, kreirali smo na osnovu postojećih materijala, samog restorana i mini istraživanja vrlo jednostavan i pregledan dizajn za web stranicu. 

Kao što možemo vidjeti, korisnik na glavnoj stranici ima pristup svim bitnim informacijama, kontakt formi kao i mogućnosti narudžbe koja je spojena na korpa.ba sistem. 

Cilj je bio da dizajn bude dosta jednostavan, da informacije dođu u prvi plan, gdje je najvažnije bilo omogućiti pregled ponude i konekciju na sistem za naručivanje. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator alata.

Megatti Metals UX/UI

Za naše klijente sa dugogodišnjom tradicijom, na osnovu postojećih materijala, istraživanja tržišta i razgovora sa njima, kreirali smo dinamičan, kompleksan ali i moderan design. 

Ova web stranica koja sadrži kompleksan sistem od preko 10 slidera ugrađenih jedan u drugi, ipak je jednostavna za korištenje i korisnici se vrlo lagano mogu snaći kroz interakciju mišem, tastaturom ili touch-om na mobilnim uređajima. 

Cilj je bio da za ovako neobičnu kompaniju sa interesantnim poljem zanimanja napravimo neobičnu web stranicu i tu predstavimo sve bitne informacije poput toga šta oni rade, koji su to njihovi klijenti, fotografije radionice te kontakt informacije i slično. 

UX/UI je rađen unutar Adobe Illustrator alata.

Tacco UX/UI

Za naše klijente kreirali smo vrlo jednostavan i moderan UX/UI dizajn za web shop tacco.to. 

Ovaj web shop nažalost nikada nije realiziran, ali ideja specijaliziranog web shopa sa istim takvim dizajnom koji bi uklonio prepreke i nepotrebne informacije sa web stranice nam se odmah pokazao kao vrlo dobar i interesantan.

Iz toga razloga smo kreirali UX/UI koji upravo uklanja sve nebitne dijelove te u srž web shopa postavlja samo bitne informacije: šta to naši klijenti prodaju i u kojim kategorijama, kako naručiti, platiti i slično. 

Iz istog razloga, da bismo skrenuli pažnju na to šta je važno nismo koristili stvarne fotografije za kategorije već flat design, a gdje bi stvarne fotografije bile sadržane kasnije unutar svakog proizovda. 

UX/UI je rađen unutar Inkscape alata.
Download Setup and Maintenance PDF Portfolio

Setup and Maintenance

Ispod možeš pogledati web stranice koje smo preuzeli i prebacili na našu platformu, a zatim uradili potrebne izmjene kako bismo dobili bolje, brže i ljepše web stranice.
Nakon toga smo nastavili dugoročno održavanje.

Ako te interesuje tehničke stvari, na jednom broju web stranica smo zakupili domenu i hosting, uradili podešavanja, prebacili web stranicu, a za većinu njih smo implementirali CDN, Caching, Firewall, 2FA, XSS Protection, SQL Injection Protection, Automatic Update, Automatic Full Backup, Remote Storage Backup, Image Optimisation, Database Optimisation.

Kontakt

Ukoliko si došao do ovog mjesta, to znači da si pregledao/la naš kompletan portfolio! Hvala ti što si odvojio/la svoje vrijeme i pogledao/la naš doprinos u oblastima web-a, design-a i edukacije.

Ukoliko ti se svidjelo ono što mi radimo te kako to radimo, budi slobodan da nas kontaktiraš kako bismo i tebi pomogli da riješiš svoje probleme i postaneš dio naše porodice.

Čujemo se/vidimo se!
Tvoj Lab387
bs_BABosnian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram